Lentenieuws van de beertjes

Allereerst hartelijk dank, ook namens juf Marga, voor de prachtige kaarsen, die wij op de meester- en juffendag gekregen hebben.
Wij kunnen heel wat gezellige uurtjes bij kaarslicht doorbrengen.

Het thema lente is in maart en april aan de orde. Het thema loopt in april uit in het paasfeest.
De lente liet maar lang op zich wachten en dat vond eekhoorn uit ons prentenboek van dit thema ook. Hij heeft nog maar 7 nootjes in zijn kast en daar moet hij nog van leven tot de lente komt. Samen met de andere dieren gaat hij de lente roepen, maar de lente geeft geen antwoord. Ze proberen de winter weg te duwen, maar dat lukt ook al niet. En de de lente een brief schrijven is geen goed idee, want de brief waait in een wak. Als eekhoorn helemaal geen nootjes meer overheeft komt ineens de lente er vanzelf aan.
Samen met de kinderen praten we over "lente".
We spelen heerlijk in de speelzaal, want het is buiten soms wel erg koud.
Zakdoekje leggen, zeg roodkapje en schipper mag ik overvaren zijn wel erge leuke spelletjes.

 

Van al dat rennen wordt je wel moe en daarom gaan we heerlijk eten en drinken.

Natuurlijk spelen wij ook met elkaar of we maken iets moois.Omdat het op 21 maart eindelijk lente is komen de peuters gezellig bij ons in de klas kijken. Het wordt een fijn bezoek, waarbij we kuikens en eieren maken. Ook drinken we limonade en we eten er een lekker koekje bij.
Als we uitgespeeld zijn is er nog een verhaal en drinken we onze bekers leeg. Tot slot spelen we nog even heerlijk in de zon.

In april gaan we druk aan de slag om een mooi cadeau te maken voor de ouderen in ons dorp, om ze met het paasfeest mee te verrassen.
Ook gaan wij praten over het ei. Welke dieren komen er uit een ei?!!
Natuurlijk gaan we ook gezellige paaswerkjes maken.

Juf Anga

Achter de kleine foto's zit een uitgebreider foto-album.