Dag allemaal,

We zijn ontzettend druk aan het werk met het thema dieren van ver. De school ziet er bijna uit als een jungle dankzij de versiercommissie en ook onze klas wordt steeds mooier.
Wij hebben al allerlei dieren gemaakt. We begonnen met leeuwen, die wij gingen vouwen en de jongste kinderen hebben enge manen voor de leeuw geknipt. Wat nog enger was ... zijn de krokodillen die we gemaakt hebben van eierdozen of van gewone dozen. De juf durfde bijna de klas niet meer in, want ze was bang om in haar billen gebeten te worden.

Deze week hebben wij giraffen en zebra's gemaakt en dat was best moeilijk, want je moest er wel bij tellen. Ook hebben wij gedaan wie de langste slang knippen kon van een cirkel.
In de bouwhoek is een echte dierentuin gekomen en als je op bezoek wilt, moet je eerst een kaartje kopen bij de kassa.

Natuurlijk luisteren wij ook naar verhalen: Ze lopen gewoon maar met mij mee. Over een jongen die uit school komt en nijlpaarden achter zich aan ziet lopen. Of over de muis die verdwaald tussen de poten van een leeuw. Het boek over de jongen die altijd te laat kwam, vonden wij super leuk, omdat de meester zo boos wordt iedere keer. De jongen komt te laat, omdat hij een krokodil en een leeuw tegenkomt op weg naar school.

Natuurlijk hebben wij ook liedjes gezongen en geleerd:

Olifantje in het bos.
Ik zag twee beren broodjes smeren.
Wat hoor ik daar, wat is dat voor geluid.
En nog veel meer liedjes ............liedjes.De groeten van alle beertjes en juf Anga

Ps; klik op een plaatje voor een vergroting!