Kabouters in de herfst.

Er zijn twee kabouters in de klas op bezoek.
Kabouter El zijn paddenstoel is omver gewaaid en nu heeft hij geen huisje meer. Gelukkig heeft hij bij ons een logeeradres gevonden. Kabouter El is een meetkabouter en hij heeft een tovertouw en een liniaal. Met het tovertouw hebben wij al van alles gemeten.
Er passen vier lange kinderen en zes korte kinderen langs het touw. Helaas voor juf Martine passen er maar twee en een halve juf langs het touw en ...... de halve juf dat was zij. Wij hebben haar maar niet door midden gezaagd want dat vonden wij zo zielig. Het touw past 4 keer om Semmi en wel 6 keer om Lizzy.
Natuurlijk gingen wij weer aan de slag en maakten wij van alles.
Wij hebben onze voeten omgetrokken en gemeten wie de grootste en wie de kleinste voet had. Kabouter El had de kleinste maat 1 dacht iedereen en een reus heeft de grootste voet met maat 10000000. Dat vond iedereen wel een erg grote maat.
De oudste tekenen een prachtig huis voor El en de jongste plakken een prachtige paddenstoel El is wel blij dat iedereen zo lief voor hem is.
Na de vakantie is er weer bezoek. Dit keer is het Rogge. Zijn paddenstoel is vertrapt door een reus. Gelukkig is er nog plaats voor hem in de klas. Rogge kan toveren. Hij is een kleurkabouter. Van geel en rood kan hij oranje maken en van blauw en geel maakt hij groen. Hij leert het ook aan ons.
Groetjes van de beertjes.
Ps; klik op een plaatje voor een vergroting!