Pepernoten bakken!

Vanmorgen was het een drukte van belang in de beertjes klas. In de sinterklaastijd is er altijd veel te doen en er stond dan ook veel op het programma.
Tijdens het project over de herfst hebben wij zelf champignons gekweekt in de schuur. Nu is het tijd om te oogsten. Zien ze er niet schitterend uit? Omdat we ze natuurlijk niet rauw konden opeten, werd er soep van gemaakt. Eerst wassen, in stukjes snijden en dan koken. Later mochten we allemaal proeven! Sommige kleuters zagen het eerst niet zo zitten, maar uiteindelijk was iedereen het er over eens dat het wel heel erg lekkere soep was. En weet je ....... uiteindelijk ging de grote pan helemaal leeg!
Dan de pepernoten. Natuurlijk mogen die in deze tijd niet ontbreken. Omdat de kookpiet er niets van bakte mochten wij helpen. Meten, wegen, kneden en bakken. En natuurlijk ook proeven. We hebben een paar pepernoten meegekregen voor thuis, zodat ook de papa's en de mama's kunnen proeven wat wij voor lekkers kunnen maken. Laat dat maar aan ons over!
Groetjes van de beertjes.
Ps; klik op een plaatje voor een vergroting!