Thema ziek zijn, kleine ongelukjes.

Pompom is tijdens het spelen van de trap gevallen en nu heeft hij een zeer hoofd en ook nog pijn aan zijn been. Hij heeft een verband om zijn zere plekken en hij moest maar even een tijdje in bed blijven.
Uit dit verhaal is ons nieuwe thema ontstaan en wij zitten er meteen al weer binnen in.
De kinderen hebben allerlei verhalen, want ze zijn allemaal wel eens ziek geweest en bij de dokter geweest.
De moeder van Britt heeft prachtige verkleedkleren gemaakt en zo kun je in de klas regelmatig een dokter rond zien lopen met een grote spuit of verband in de handen. Djimini heeft al een gebroken been gehad en Pompom en beer zijn al verschillende keren bij de dokter geweest.

Natuurlijk zijn wij ook weer prachtige werkjes over het thema aan het maken. Zo hebben wij de dokter nagemaakt en wij hebben een domme zuster geholpen, door alle pillen die zij heeft laten vallen, voor haar uit te zoeken en in de juiste pillenpotten terug te stoppen. Er zijn ook prachtige tekeningen gemaakt met bedden op wieltjes en een ziekenauto erop.
Onze lettermuur heeft dit keer twee letters: de ZZZ van Ziek Zijn en de SSS. Deze twee klanken worden vaak verward en om duidelijk het verschil aan te geven hebben wij van beide letters verschillende voorwerpen gezocht, die beginnen met deze klanken. Zoals Zeef en Schep, etc...
Natuurlijk zijn er veel verhaaltjes over ziek zijn en wij gaan ook klok kijken, want bij de dokter moet je op tijd op het spreekuur komen en soms moet je lang wachten.
En er zijn ook veel leuke liedjes over dit onderwerp.
Kortom wij zijn weer heel druk bezig en wij vinden het erg leuk.
Groetjes van de beertjes en juf Anga.
Ps; klik op een plaatje voor een vergroting!